вівторок, 8 травня 2018 р.

Структура ООН запустить в Україні проект відновлення якості ґрунтів

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) запускає в Україні проект по боротьбі з деградацією грунтів, метою якого є досягнення нульового рівня деградації земель.
Про це повідомили в FAO, передає Укрінформ.
"Новий проект FAO має на меті допомогти Україні досягти балансу між процесами деградації землі та її природним та штучним відновленням, - йдеться в повідомленні.

Протягом трьох років планується покращити законодавчу та інституційну структури, впровадити інтегроване управління природними ресурсами. Крім того, проект працюватиме над впровадженням стандартів у питаннях посадки лінійного типу захисних лісосмуг на основі характеристик грунтів та природних зон, а також над поширенням кліматоорієнтованого сільського господарстваі.
Один з компонентів проекту зосереджений на відновленні стійкості виробничих грунтів, він охопить площу в 7,5 тис. га в трьох областях – Київській, Харківській та Миколаївській. Саме ці території представляють різні природні та кліматичні зони. В подальшому передбачається, що проект охопить додаткові території в інших регіонах України.
Учасниками проекту спершу стануть Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки та технологій сільськогосподарського виробництва ім. Л. Погорілого, компанія AgroGeneration та окремі територіальні громади.
Проект буде співпрацювати з агровиробниками, проводити навчання та інші інформаційні кампанії з питань відновлення деградованих ландшафтів.
Завершення проекту заплановано на кінець 2021 року.
За даними FAO, площа деградованих та непродуктивних орних земель в Україні перевищує 20% ріллі, і за останнє десятиріччя зростала з 70 тис. до 100 тис. га на рік. Щороку через ерозію втрачається майже 300-600 мільйонів тонн грунту. Залежно від рівня процесів деградації врожайність може зменшитися до 50%, а втрати від нестачі продукції складають понад 20 млрд грн на рік.
Зазначимо, що після підписання Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням, Україна взяла на себе зобов'язання відновити деградовані землі та грунти до 2030 року і прагнути досягти нейтрального рівня деградації земель у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...