суботу, 6 січня 2018 р.

Захарченко влаштував несолодке життя жителям "республіки": звірські побори на Донбасі

Як я писав у минулому році, бойовики з 1 січня 2018-го почали масову акцію з перепису та актуалізації даних населення окупованих територій.
Звісно, мова йде не про банальний збір інформації про людей, які живуть у "ДНР", оскільки на цьому заробити, мабуть, неможливо. Не будеш же пограбувати взагалі всі квартири та домівки людей.
Почали з автівок. За наказом Захарченка, з початку року усі машини мають бути зареєстровані у недореспубліці. Що це дає? Інфу про кожного з володарів авто. А оскільки більшість власників автівок – чоловіки, то колаборанти та окупанти б'ють по своїй цільовій аудиторії. Їм важливо мати актуальну базу людей, яких можна мобілізувати.
Після нового року терористи пішли у загул, а от у вівторок почалося. Власники автівок, які стоять у дворах із українськими номерними знаками, не знайшли свої машини на місці паркування.
Виявилося, що їх просто забрали на штрафний майданчик представники "влади".
А знаєте, скільки коштує повернути собі машину із українськими номерами? П'ять тисяч рублів (2500 гривень). Це при середніх зарплатах бюджетників у 1,5-2 тисячі дерев'яних.
Звісно, у Донецьку наразі на власному авто катаються лише досить заможні люди, або ж самі терористи. Але якщо у людини до війни була машина, а наразі він не може собі дозволити її заправляти та платити гроші терористам задля реєстрації її у "ДНР"? Автівку в цьому разі просто заберуть і віддадуть після оплати грошей та отримання номерів терористичного угрупування.
Але окрім вивезення машин людей на штрафмайданчики, людям доводиться штурмувати МРЕО. Побачивши гігантські штрафи, жителі "ДНР", які не хотіли оформлювати номери квазіутворення, побігли виконувати наказ курляйтера. То ж доводиться тисячам володарів авто стояти у багатокілометрових чергах, щоб "офіційно" зареєструвати машину у бойовиків, а також віддати їм гроші та забезпечити їх грошима за "надання послуги".
Більше того, щоб хоч якось кататися із "ДНР" до вільної території, людям доводиться перекручувати номерні знаки авто. Коли ж українські прикордонники доглядають машину та знаходять там "диряві" номери, що вони роблять? Викидають жерстянки із триколором на смітник. Орки ж автівки без номерів пускають лише у двох випадках – 500 рублів на руки або "офіційний" штраф.
Побори почалися й на блокпостах терористів. Якщо першого січня бажаючих поїхати до окупованих територій або звідти, було не дуже багато, то вже наступного дня люди відчули на собі усю красу наказу Захарченка.
На пунктах пропуску бойовики почали перевіряти всі без виключення автівки на предмет реєстрації у "ДНР". Як завжди, щоб не стояти у багатокілометрових чергах, люди можуть заплатити. Місце у так званій "пільговій черзі" коштує 500 рублів. Не бажаєш платити – чекай. Стоять Оленівка, Каргіл (Донецьк), Зайцево.
Того ж другого числа на пункті біля заводу "Каргіл" люди намагалися заблокувати проїзд пільговикам, які купили собі місце під сонцем. У черзі разом із мирними жителями були представники ОБСЄ.
Як думаєте, що сталося? Якийсь чоловік збив протестуючого. Озброєні орки розігнали жителів "ДНР", а наглядачі ОБСЕ за цим слідкували та пообіцяли "розібратися". Того, хто зніс людину, спокійно відпустили, а представники "незалежної міжнародної організації" спокійнісінько поїхали собі до Донецька далі бухати із своїми дружками-терористами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...