неділю, 8 жовтня 2017 р.

СБУ оприлюднила аудіо розмов ватажків "приватної армії Путіна" на Донбасі

Служба безпеки України оприлюднила записи телефонних розмов ватажків російської приватної військової компанії Вагнера на Донбасі.
Записи опубліковані на сайті СБУ.
Зокрема, йдеться про переговори ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького щодо збитого українського літака Іл-76 у 2014 році. Також є запис розмови ватажка "ПВК Вагнер" Дмитра Уткіна із з генерал-майором ЗС РФ Євгеном Никифоровим (Тамбов), що відбулась 28 січня 2015 року, під час активних бойових дій.

Голова СБУ Василь Грицак  повідомив, що члени приватної військової компанії Вагнера (Дмитра Уткіна) діяли на території України з 2014 року, на думку слідства саме вони збили український літак Іл-76 з десантниками на борту в небі над Луганськом, також вони причетні до штурму луганського аеропорту та подій у Дебальцевому. 
Слідчі виписали повідомлення про підозру ватажку ПВК Вагнер Дмитру Уткіну. Також СБУ оприлюднила поіменний список найманців ПВК Вагнер з усіма їх персональними даними.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...