понеділок, 17 липня 2017 р.

РОЗВІДУПРАВЛІННЯ США ВИКРИЛО НОВІ ДЕТАЛІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ВІЙНИ РФ

В останній доповіді Розвідувального управління Міністерства оборони США надаються нові дані про інформаційні операції Росії, в тому числі психологічні кіберакції.
«Росія розглядає інформаційну сферу як ключову у сучасному військовому конфлікті. Інформаційна війна – це основний засіб досягання її амбіційних намірів стати головним гравцем на світовій арені», - зазначається в доповіді.
Також відкриваються нові деталі щодо можливостей проведення Москвою кібер-технічних заходів, в тому числі використання приватних хакерських груп, проурядових інтернет-тролів та автоматизованих комп’ютерних ботів, здатних заповнити усі сайти проросійською пропагандою.
У рамках майбутнього конфлікту РФ планує проведення операцій «інформаційної блокади», метою якої є перехоплення ініціативи та унеможливлення використання інформаційного простору ворогом. Подібні операції націлені на формування та маніпулювання розумом та поведінкою іноземної аудиторії.
Для пропаганди Росія використовує державні ЗМІ, такі як «Russia Today» та «Sputnik». Їхньою метою є вплив, заплутування та деморалізація аудиторії, які досягаються шляхом поєднання правдивих та неправдивих фактів, що здаються правдоподібними та відповідають вже існуючому світогляду користувачів. У доповіді зазначається, що в Росії навіть існує спеціальний підрозділ «КіберБеркут», який здійснює технічні та пропагандистські атаки.
Крім того, існує ціла армія тролів, які намагаються викривляти факти в інтересах Москви. «Російська армія тролів, також відома як Агентство дослідження інтернетпростору, - це державна організація, яка поширює блоги і твіти в інтересах Кремля», - зазначає Розвідувальне управління Міністерства оборони США.
«Ботнет» Москви це сукупність автоматизованих контент промоутерів, які використовують сучасні засоби «розкручування» інформації та розпалювання дискусій щодо опублікованих новин.
Боти можуть нівелювати небажаний контент або просувати певний меседж. Вони мають можливість оволодівати інформпростором та позбавляти читачів бажання шукати істину.

За даними Розвідувального управління Міністерства оборони США кіберзагроза з боку Росії має тенденцію до збільшення.


Джерело:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...