суботу, 3 вересня 2016 р.

Василь Грицак взяв участь у складанні присяги курсантами Національної Академії СБУ (добавлено відео)

Голова Служби безпеки України Василь Грицак взяв участь у складанні військової присяги на вірність Українському народові курсантами Національної Академії СБУ.
Василь Грицак переконаний, що саме зі слів присяги починається усвідомлення відповідальності за долю України і присвячення себе – своїх знань, вмінь, навичок, талантів – на благо Українського народу. «Слова присяги священні. Ці слова набувають особливого значення, коли в країні третій рік йде війна», – зазначив він.

Присягу склали 165 курсантів – майбутніх контррозвідників та перекладачів спецслужби. Майже два десятки з яких обрали шлях захисника України, взявши приклад зі своїх батьків – учасників антитерористичної операції, що продовжують боротися з російським агресором та терористами на Донбасі. Серед курсантів Національної Академії є син загиблого в АТО Олександра Скульського, військовослужбовця 95-ї Окремої аеромобільної бригади.
«Мені надзвичайно приємно, що вас вже називають курсом патріотів. І це не дивно, бо Ви – нове покоління молоді, виховане не лише на історіях книжкових Героїв, а й сучасних Воїнів, серед яких є і ваші рідні», – наголосив Голова СБУ.
Першому курсу присвоєно почесне ім’я капітана СБ України Геннадія Біліченка, який першим серед всіх військових загинув, як Герой, на сході держави. Нагадаємо, що Голова СБУ оголосив про це у другу річницю початку антитерористичної операції під час церемонії вшанування пам’яті загиблих співвітчизників.
Інші чотири курси Академії СБУ також носять імена Героїв – Олександра Аніщенка, Руслана Лужевського, Віктора Мандзика та Андрія Галущенка.
«Хочу підкреслити, Українські Герої зробили для нас дуже багато. Вони не просто зупинили просування агресора в інші області нашої держави, але й показали титанічну мужність і непереможність нашого народу, синівську вірність Україні. І сьогодні пам’ятати їх – замало. Заради них і їхнього подвигу ми маємо робити подвиги над собою, демонструвати максимальний результат у кожній сфері діяльності. Ваш обов’язок сьогодні – це якісно навчатися», - наголосив Василь Грицак.
Під час урочистостей народний депутат України Оксана Білозір вручила дітям загиблих бійців Альфи полковника Андрія Кузьменка та Геннадія Біліченка страхові поліси та міжнародні сертифікати на безкоштовне медичне обстеження. Народний артист Віктор Павлик виконав Державний Гімн України.
Також Голова СБУ Василь Грицак у цей день відзначив кращих співробітників Академії за значні досягнення в роботі.
Більше фото можна переглянути тут
Фотографії

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...