суботу, 20 серпня 2016 р.

Туск відкидає підозри Росії про вчинення Україною терористичних актів

Незважаючи на  Мінські угоди, в Україні завжди відновлюються бойові дії. Рішення конфлікту видається нереальним. НАТО намагається продемонструвати силу. Розвиток подій в News Ticker  від FOCUS Online.

          Четвер, 18 серпня, 6:58: Голова Європейської ради Дональд Туск відкинув підозри Росії про вчинення Україною терористичних актів. Він говорив по телефону з українським президентом Петром Порошенко про ситуацію на сході України і в Криму, і погодився з його точкою зору на цю ситуацію. Про це Туск заявив в своїх коротких повідомленнях у Twitter. Російська версія подій викликає сумнів”.
          Минулого тижня Москва звинувачувала Київ у здійсненні “терористичних актів”на  Кримському півострові. Президент Володимир Путін говорив про вбивство українськими “диверсантами” російських агентів спецслужб та солдат. Він також звинуватив українську армію у посиленні атак проти проросійських сепаратистів на сході України.
          Київ заперечував це і привів свої війська на кордоні з Росією в стан бойової готовності. Суперечності призвели до занепокоєння у звязку з відновленням ескалації конфлікту в Україні, в ході якого вже було вбито близько 9600 чоловік. Федеральний міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр (СДПН)  на зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у понеділок закликав до “де-ескалації і стриманості”.
          Туск в четвер увечері в палаці Мезеберг зустрівся з канцлером Ангелою Меркель (ХДС) для неформальної бесіди. Йдеться про підготовку до зустрічі щодо питань майбутнього ЄС, яка пройде у вересні в Братиславі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...