вівторок, 23 серпня 2016 р.

СБУ викрила механізм розкрадання держкоштів при постачанні програмного забезпечення

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили механізм розкрадання бюджетних коштів при закупівлі програмного забезпечення для газової галузі. Правоохоронці встановили, що протягом 2012-2014 років керівництво одного з державних газовидобувних підприємств уклало низку угод з кількома комерційними структурами.
Згідно з ними бізнесмени повинні були надати програмне забезпечення на більше ніж 62 мільйони гривень для об’єктів газовидобування. Під час проведення слідчих дій співробітники спецслужби задокументували відсутність оплаченого програмного забезпечення у головному офісі держпідприємства та його регіональних структурах. У держпідприємстві та в одному з київських постачальників програмного забезпечення виявлено документацію, яка доводить проведення фінансової оборудки з бюджетними коштами. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх чиновників та комерсантів, задіяних у механізмі розкрадання бюджетних грошей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...