суботу, 20 серпня 2016 р.

«Гусь свині не товариш», — вигукнув індик і спровокував бійку «сарай на сарай»

Навколо перекриття кордонів 7 серпня 2016 року точаться різноманітні здогадки та версії. У розгубленості як професійні політологи, так і журналісти та аналітики. Однак, чим більше плине час, тим більше тверезості мислення з’являється. Що вже казати про логіку, яка бере гору над емоціями!


Якщо провокації немає, її варто було вигадати

Мабуть, для жодного патріотично налаштованого українця не стане відкриттям, що країна-окупант тільки й чекала слушного моменту, аби вигадати привід для повномасштабного вторгнення до України. Якщо б цього приводу не дали самі українці, його варто було б вигадати. І його вигадали: міфічні диверсанти, іще більш міфічні приводи для диверсії. Країна, яка вигадала «бандерівців» у Севастополі, здатна на будь-яку брехню. Під приводом начебто диверсії начебто завербованих українськими спецслужбами осіб Російська Федерація перекрила адмінмежу із окупованим Кримом у розпал спеки.

Проте минув час – і на поверхню сплили цікаві обставини. Виявляється, що в ніч проти 7 серпня в одній із військових частин селища Суворове Армянського району АР Крим військовослужбовець вирішив відзначити своє весілля разом із товаришами по службі. Чудова така собі слов’янська традиція – «проставитись» колегам. Однак, у процесі «проставляння» виникла сутичка – із ким не буває? Проте не варто забувати, що просто сутичка і сутичка між військовими окупованого Росією півострову – це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. У найкращих російських традиціях вона закінчилась із жертвами.

На місце пригоди прибули співробітники ФСБ. «На вуха» поставили абсолютно всі служби, які тільки можна було, починаючи від поліції і закінчуючи адміністрацією Президента країни-окупанта. Але, знову ж таки, це Росія, дєтка! Військові на добрячому підпитку «поклали» не лише своїх, а і співробітників спецслужб. 

Після такого гучного святкування прозріння прийшло швидко – і військові, що залишились живими, згадавши про те, що існує військова тактика, нашвидкуруч розділились на три групи і зникли в невідомому напрямку. Тепер їх хутко шукають, причому дивно якось: в материковій Україні, куди непомітно вони побігти просто фізично не могли.

Дивні збіги обставин 

Історія настільки схожа на правду, що дивні збіги обставин неважко й перевірити. Місцеві, наприклад, бачили дивний дим вночі на задньому дворі однієї з лікарень, а на місцевому кладовищі якось дивно й одразу з’явилось кілька нових захоронень, причому про похорон ніхто не чув. Дивно, правда, що в селі на кладовищі нові могили, а жоден селянин не знає, що був похорон? І це в селі (селищі), де один чхне – інший на тому боці села або прокляне, або здоров’я побажає.

Іще один дивний збіг: за кілька днів після «диверсії» Путін звільнив голову своєї адміністрації Сергія Іванова – до мозоку кісток вірного посіпаку і вассала. Мабуть набридло, що навіть офіційні версії випадку на адмінмежі із Кримом суперечать одна одній. Так набридло, що Путін вирішив навіть сам навідатись до Криму. Принаймні про це вже сповістили ЗМІ. «Соупадєніє? Не думаю» (с).

Тепер стає іще більш зрозумілим, чому у Джанкойському районі майже на тиждень зник Інтернет і частково зв’язок, як і у випадку з Армянськом – аби призупинити розповсюдження інформації. Проте надворі ХХІ століття – мабуть саме про це пан Іванов на якусь мить і забув. Інформація наразі може розповсюджуватись оперативніше, ніж це може здатись совковому мозку. 

Мабуть дійсно все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...